Arkiv‎ > ‎2013‎ > ‎

Barnekor - med poesi og bevegelse

Ung i Kor - Vest inviterer til kurs for
dirigenter og barnekor med sangere i
barneskolealder med danske Pia Boysen.
 
Pia Boysen er en sentral skikkelse i det danske barnekormiljøet. Hun har bred erfaring i sangarbeid med barn, som dirigent, musiker og foredragsholder både i Danmark og internasjonalt. Hun har gitt ut flere bøker og andre publikasjoner og har en rekke innspillinger bak seg. Det som er spesielt bemerkelsesverdig fra et norsk ståsted er at hele hennes profesjonelles liv kretser rundt barnekor og unge stemmer. Hun er altså en meget dedikert barnekordirigent og ses på som arvtakeren til Margrete Enevold som har vært hennes mentor og i stor grad en nestor i dansk barnekorbevegelse siden 80-tallet.

Pia Boysen er initiativtaker til det danske Børnekorakademiet der hun har tatt saken i egne hender for å sørge for utdannelse for danske barnekordirigenter. Første kull med mastergradstudenter begynner studiene i år. ”På konservatorierne er faget korledelse ikke prioriteret særlig højt, og der er slet ikke fokus på at uddanne gode børnekordirigenter. Så nu har jeg indset at jeg må gøre noget selv!”

Kurset tar utgangspunkt i bokserien ”Børnekor – med poesi og bevægelse” som slår fast at ”Børn elsker at danse – og at udtrykke sig med krop OG stemme. Bevægelse skærper koncentration og kreativitet – samt giver flow og frigør masser af energi.” Vi kan altså vente oss et inspirerende og forfriskende kurs med fokus på bevegelse og energi. Kom og bli inspirert!
 

Vi holder det samme kurset i Stavanger fredag og Bergen lørdag. Kurset er todelt:

1.     Dirigentkurs. Vi starter dagen med et tre timers dirigentkurs. Her blir det foredrag og diskusjoner. Kurset tar utgangspunkt i tittelen fra bøkene til Pia Boysen, ”Børnekor – med poesi og bevægelse”. Bøkene er et spennende metodisk verk for barnekordirigenter. Pia vil presentere et variert repetoar med tilhørende idéer og tips for bruk. Hun vil dele sine tanker om dirigentens rolle og mange verktøy til bruk på veien mot suksess. Sentralt i Pias korarbeide er kropp og bevegelse. Vi lærer med kroppen: Jeg hører – jeg glemmer, jeg ser – jeg husker, jeg gjør – jeg forstår.

Mellom dirigentkurs og korseminar blir det servert mat.

2.     Korseminar. Alle dirigentene på dirigentkurset oppfordres til å ta med seg sine kor til andre del av kurset. Her vil Pia først jobbe med alle korene samlet og jobbe inn et kort repetoar. Dirigentene observerer. Dagen avsluttes med konsert. Korene fremfører fellessanger sammen med Pia og korene fremfører noen sanger alene med sin egen dirigent. Seminaret er åpent for alle kor med medlemmer i barneskolealder. Dersom det blir stor spredning i alder på deltakerne, og mange deltakere, vil vi dele dem opp i flere grupper. Det blir servert frukt og drikke til deltakerne i pausene. Det blir mulighet for korte prøver i konsertlokalet i forkant av konserten for de kor som ønsker det.

 

Pris

500,- for deltakere dirigentkurs

500,- for deltakende kor

750,- for kor og dirigent

 

Påmelding

vest.ungikor.com

 

Påmeldingsfrist

11.mars 2013

Bindende påmelding.

 

Voksne

Alle kor må stille med minimum en ansvarlig voksen i tillegg til dirigent. Korene har selv ansvar for sine egne korister.

 

Kontakt

vest@ungikor.com

47 26 72 93

 

Informasjonsbrev til deltakerne finner du lenger ned på siden.

 

Ċ
Ung i Kor Vest,
11. apr. 2013, 01:46
Comments