Arkiv‎ > ‎2013‎ > ‎

Europa Cantat Junior 2014

VIL FYLLE BERGEN MED SYNGENDE BARN

 

STORSTILT EUROPEISK KORFESTIVAL

-EUROPA CANTAT JUNIOR FOR FØRSTE GANG I SKANDINAVIA

 

 

29.juli til 6. august 2014 fylles Bergen av syngende barn. Barnekor fra alle deler av Europa, inkludert noen av noen av Europas beste barnekor, vil bruke Bergen til å utfolde seg i sang en hel uke til ende.

 

Festivalen Europa Cantat Junior har vært arrangert i flere europeiske land, sist i Pärnu, Estland i 2011. Aldersgrensen er 10-18 år.

 

Festivalens motto er «Bringing people together!»  Mens mange festivaler bygges rundt musikalsk kappestrid, er Europa Cantat junior basert på musikalske møter og samsang, gjennom workshops, konserter sammen og andre aktiviteter for barn og unge.

 

Europa Cantat har en inkluderingspolicy for å få sangere fra så mange land med. Sangere fra rike land betaler mer enn sangere fra fattige land i Europa, som subsidieres for å delta. Festivalen er på denne måten en arena for solidaritet og demokratibygging, i tillegg til det musikalske.

 

Det er UngiKor VEST som skal være verstkap for den store festivalen. UngiKor VEST består av barne-og ungdomskor fra de tre vestlandsfylkene Hordaland, Rogaland og Sogn og Fjordane, og er arvtager etter BOSUF, Bergen og Omland Skole - og Ungdomskorforbund, som har drevet flotte koraktiviteter for barn og ungdom i 40 år. Bergen har også tidligere hatt store barnekorfestivaler, men ingen av et slikt kaliber og med så langveisfarende kor som Europa Cantat junior.

 

Festivalen legger opp til allsangaktiviteter for hele Bergens befolkning, og åpne, gratis konserter. Målet vårt er at «Hele Bergen skal synge» denne sommeruken. Ikke minst gjør UngiKor VEST nå et løft for å få igang flere barnekor frem mot festivalen, på den måten blir festivalen en storsatsing også lokalt.

 

«Dette blir et løft for barnesangen i Bergen. Vi trenger all støtte vi kan få, både i frivillig innsats og økonomisk» sier Mari  Byrknes, styreleder i UngiKor VEST. Hun håper fond og næringsliv vil være med å støtte opp om festivalen.

 

For mer informasjon, kontakt UngiKor VEST

 

Marius Dale Romslo, telefon 47 26 72 93

 

Mari Byrknes, telefon 92 09 09 07

 

Åsne Kvamme, telefon 95 24 74 32

 

Comments