Ung i Kor - Vest‎ > ‎

Fly til månen, fly!

INVITASJON-korprosjekt for barne- og ungdomskor

Ung i Kor – Vest har i samarbeid med Stavanger kulturskole og Østnorsk jazzsenter gleden av å invitere barne- og ungdomskor til jazzprosjektet Fly til månen, fly! i Stavanger 25.april 2015.

Timeplan

Fredag 24.april

17-20: Prøver i Stavanger (sted kunngjøres senere)

 

Lørdag 25.april

10-17: Prøver i Stavanger (sted kunngjøres senere)

17.00: Konsert i Stavanger (sted kunngjøres senere)

 

Hvem?

Prosjektet er åpent for alle barne- og ungdomskor. Vi setter ingen aldersgrense på prosjektet da arrangementene er fleksible. Dersom det er stor spredning i alder blant korene vil det være naturlig med aldersinndeling på noen av sangene.

Ung i Kor – Vest stiller med gode instruktører til prosjektet (under avklaring).

Nymark Collective består av Kåre Nymark (trompet), Anders Aarum (piano), Jens Fossum (bass) og Kenneth Ekornes (trommer). Disse har erfaring fra mange av de mest profilerte prosjektene i skandinavisk jazz. Kvartetten karakteriseres som en av de mest fascinerende smeltediglene i norsk jazz.

Musikken

Endelig repertoar og fordeling vil avklares etter påmelding. Det vil være noen fellessanger for alle deltakerne, noen sanger vil være aldersdelte dersom det er behov for det og vi har også med oss talenter fra Stavanger kulturskole som solister på noen av sangene. Arrangementene er fleksible og vi avgjør hvordan vi løser flerstemmigheten i samråd med de påmeldte korenes dirigenter.

Notene blir gjort tilgjengelig for korene så fort de melder seg på. Det foreligger også lydspor som korene kan benytte seg av hvis de ønsker det. Note- og lydeksempler finner du nederst på denne siden.

Korene forbereder musikken på egen hånd så de er godt forberedt til konserthelgen. Sangene bør kunnes utenat.

Mer om musikken

FLY TIL MÅNEN, FLY! – sanger fra jazzens gullalder

Ti jazzstandardlåter for kor og jazzkvartett

Arr: Beate Lech

Norske oversettelser: Jørund Fluge Samuelsen

Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, Louis Armstrong og vår egen Nora Brockstedt var noen av verdens aller første popstjerner. På 40-, 50- og 60-tallet gikk sangene deres verden rundt, og med dette ble jazzen allemannseie.

Østnorsk jazzsenter har fått sanger og musikkarrangør Beate Lech og tekstforfatter Jørund F. Samuelsen til å børste støv av noen av disse gode, gamle jazzslagerne fra popens barndom og gi dem nye musikalske arrangementer og nye, norske tekster.

Med Fly til månen, fly! – sanger fra jazzens gullalder får barne- og ungdomskor mulighet til å bli kjent med jazzen som musikkform - i samspill med jazzkvartetten Nymark Collective.

Ti sanger er tilgjengelige i Fly til månen, fly!:
- Når alle barn marsjerer inn (When the saints) - 4 stemmer
- Fly meg til månen, fly (Fly me to the moon) - 4 stemmer
- Voi, voi – 4 stemmer
- En tiske, en teske (A tisket, a tasket) 3 stemmer
- Savn (Autumn Leaves) – 4 stemmer
- Yess, sør (Yes, Sir, that’s my baby) – 4 stemmer
- Hallo, Dolly - 4 stemmer
- Sucu Sucu – 4 stemmer
- Det som skjer, det skjer (Que Sera, Sera) – 3 stemmer 
- Ikke plukk epler i hagen (Don’t sit under the apple tree) - 5 stemmer

Kostnader

Korene må betale en egenandel på kr 300 per korist. Dette er med på å dekke instruksjon, materiell, musikere og lett bevertning under prøvene. Til konserten blir det solgt billetter til 150,-/100,- per pers. Hvert kor får en gratisbillett + en gratisbillett per 10 deltakere.

Voksne

Hvert enkelt kor har ansvar for forberedelser og oppfølging av sitt eget kor i prosjektet. Koret må til en hver tid stille med minimum en voksen per ti deltakere. Disse kan bli tildelt oppgaver ved behov. Ung i Kor – Vest stiller med enkle forfriskninger på øvelsene (frukt/drikke). Koristene må selv ordne med matpakke.

Tilreisende kor

For tilreisende kor er vi behjelpelig med å skaffe overnatting og å samordne transport. Vi pleier å finne prisgunstige løsninger på dette.

Påmelding

Påmeldingsfrist 31.januar. Det er begrenset med plasser i prosjektet, så vi oppfordrer korene til å melde seg på så fort som mulig. Korene vil få tilgang til materialet så fort vi mottar påmeldingen. Påmeldingen er bindende. 

 

Ung i Kor – Vest ønsker korene velkommen til et spennende jazzprosjekt. Vi gleder oss til masse spennende musikk og ikke minst muligheten til å møte andre kor og sangere gjennom et inspirerende repertoar.

 

Påmeldingen er avsluttet med over 150 påmeldte!

Comments